Annonce

Annonce

Ny grundvaccine i børnevaccinationsprogrammet


6. februar 2019


Vaccinationen DiTeKiPol/Hib udskiftes med Pentavac fra mar​ts måned 2019 - det skriver Statens Seruminstitut.



Vaccinen kommer fremadrettet fra en anden producent, så der fremover anvendes Pentavac fra medicinalfirmaet Sanfi Pasteur. Pentavac-vaccinen erstatter den hidtidige DiTeKiPol/Hib vaccine fra AJ Vaccines, der indtil frasalget af vaccine-produktionen blev produceret af Statens Serum Institut.



Pentavac vaccinen er indtil videre givet i over 160 millioner doser på verdens plan og anvendes blandt andet i Sverige. Den nye udbudsperiode løber i foreløbig fire år.



Vaccinen mod difteri, ...


Annonce

... stivkrampe, kighoste, polio og hib-infektion gives normalt af tre omgange, når børnene er henholdsvis 3, 5 og 12 måneder gamle. Ved 5 års alderen gives en fjerde og sidste såkaldt boostervaccine mod de fire af sygdommene: Difteri, stivkrampe, kighoste og polio.



Børn, der allerede er begyndt vaccination med DiTeKiPol/Hib fra AJ Vaccines, bør så vidt muilgt gøre vaccinationsserien færdig med denne vaccine. 



Ved sommerferien vil der i følge planen også ske et skift i boostervaccinen fra DiTeKiPolBooster fra AJ Vaccines til Tetravac, der ligeledes produceres af Sanofi Pasteur.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce