Annonce

Annonce

Apgar score


27. februar 2013

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om hjertet slår regelmæssigt

3. Hun ser på hvordan barnet trækker vejret, om vejrtrækningen er regelmæssig og som den skal være

4. Hun ser på barnets muskeltonus, om musklerne er spændstige eller om ...


Annonce

... barnet ligger slapt og apatisk

5. Hun er på barnets hudfarve, vurdere om barnet har fin hud eller om barnet f.eks. er meget blå, som tegn på at barnet ikke har det så godt.

Alt efter hvordan barnet reagerer får barnet mellem 0 og 2 point. Hvis barnet scorer max point har barnet fået 10 point. Hvis barnets Apgar Score er lav, holder personalet lidt ekstra øje med barnet. Jordemoderen ser på barnet med bestemt tidsinterval og står der f.eks. 10/1, 10/5 på føde journalen, så har barnet scoret 10 point efter 1 minut og 10 point efter 5 minutter.

Der kan også stå f.eks. 7/1, 10/5 - så har barnet scoret 7 point efter 1 minut, men maxpoint efter 10 minutter.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce