Annonce

Annonce

Brev:

3-årigt blebarn


18. august 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

3-årigt blebarn

Hej Helen.

Vores datter på lidt over 3 år og 4 måneder bruger stadig ble og vil ikke sidde på hverken potte eller toilet overhovedet!

Hun ved godt, hvad man bruger toilet og potter til (både fra bøger, os + børn i børnehaven), men viser ingen interesse for selv at prøve. Hun kan begynde at græde, hvis man stille og roligt foreslår toilet/potte. Vi har aldrig presset hende til potte/toilettræning, så det er ikke fordi (hvad vi ved af), at hun som sådan har dårlige oplevelser med nogen af delene. Vi har egentlig mest bare afventet og håbet, hun på et tidspunkt, selv ville synes det var spændende. Jeg kan også godt komme i tvivl om, om hun overhovedet mærker, hun skal tisse og lave stort?

Indimellem får hun bleen af og underbukser på (fordi hun gerne vil) både herhjemme og i børnehaven, men resultatet er altid tis og afføring i bukserne (og på gulv osv.). Det våde tøj og tis på gulvet, lader dog ikke til umiddelbart at genere hende, hun leger bare videre og hun gider som regel heller ikke have tørt ...


Annonce

... tøj på efterfølgende. Kun en enkelt gang, forleden ved sengetid, lod hun til at være lidt trist over at have tisset på gulvet ovre i børnehaven. (Det er i øvrigt børnehavens forslag, at hun prøver at gå uden ble derovre).

Hvordan hjælper vi hende bedst til at blive renlig? - og overhovedet at ville prøve toilet/potte? Skal vi bare vente på, at lysten til det kommer af sig selv? Kan du evt. anbefale en potte (eller andet), som fungerer til en 3-årig/større barn?

Hun er på (alle?) andre områder rigtigt fint med udviklingsmæssigt, sproglig osv. og er generelt en rigtigt glad (men også lidt følsom og lidt tryghedssøgende) pige. Hun kan godt være usikker ved nye ting (og hun tror tit ikke, hun kan ting) og vil ofte gerne have tingene "som de plejer". Hun er i øvrigt heller ikke et barn, man kan "lokke" til ting, hverken med 'hygge' (boglæsning, tegnefilm ell lign), spiselige ting eller 'gaver' (som jeg ellers tit ser folk foreslå).

Håber du har nogle råd. Ser frem til dit svar.

På forhånd tak :-)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Svær putning - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Yngstemanden har altid været rigtigt svær at putte, og derfor har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce