Annonce

Annonce

Brev:

Nattespetakler


29. april 2024

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen

Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi skal stille op. Jeg vil derfor gerne høre dine tanker om det.

Der er to udfordringer. Det ene er, at H vågner og er ked af det, det andet, at han gerne vil sove oppe i vores seng og har vågne perioder sent om aftenen.

Det er ikke hver nat, men ofte nok til at det er belastende for os.

Han vågner ved 22-23 tiden. Her er han ked af det og virker vred/skrigende, næsten som om han har en slags af det, man kalder night terror/søvnrædsel. Min søster har haft det, så derfor kender jeg til det.

Jeg synes bare han virker til at være halvvågen og lidt reagere på det, der sker, men ikke som forventet og han lader sig ikke trøste og vil ikke tages op. Nogle gange råber han fx at han "vil IKKE sove med far" eller mor, og vil bestemme, hvem der er i rummet, og hvem der må komme, og han kan godt råbe det, selvom far ikke er i rummet. Andre gange bliver han irriteret over sin bamse og dyne og vil have dem væk. Han svær at komme rigtig i kontakt med, og ingen af vores tiltag virker som regel. Det virker næsten altid til sidst at fjerne alle bamser og dyner fra sengen og ikke tage ham op, men bare tale roligt. Det varer ca 15 minutter eller deromkring.

Det er altid mellem 22 og 23. ER det mon sådan noget søvnrædsel? Det er svært at vurdere, fordi han virker halvvågen, og reagerer lidt på det der sker, men ikke lader sig trøste som normalt.

Herefter vågner han tit helt op. Så begynder han at råbe om, at han vil over og "sove hos mor", og ender altid med til sidst at komme over og sove i dobbeltsengen. Det er totalt en glidebane, og jeg gider ikke have han sover der, men jeg synes også det er svært og synd at afvise ham, samt vi har brug for at få sovet. Det skal lige siges, at han aldrig har sovet fast i vores seng som baby, han har altid sovet i sin egen seng inde hos ...


Annonce

... os.

Jeg synes selvfølgelig, der skal være plads til at have behov for at sove hos sine forældre, men alle sover dårligt når han sover hos os.

Jeg tror løsningen ville være at finde ud af, hvordan jeg kan stoppe ham i at vågne helt op efter de der skrige-episoder.

Om dagen er der ingenting. Han er fuldstændig som han plejer, og virker ofte ikke engang særligt træt, selvom han har været vågen. Derfor tænker jeg, at uanset hvad, så er det ikke noget alvorligt galt. Han har heller ikke nogen tænder på vej, af hvad jeg kan se.

Jeg tror heller ikke rigtig han er overstimuleret, men jeg føler, han har hovedet fuldt af ting som sker, lige for tiden. Han kommer oftere op at skændes med andre børn i vuggestuen om legesager, han bliver oftere frustreret over små ting, som virker helt tilfældige og ulogiske på os voksne (som fx: Han bad om juice, jeg gav ham juice, han blev vred over det). Han vil rigtig gerne bestemme og gøre alt selv, og han vil hele tiden gerne snakke og spørge om alting. Det tænker jeg er normalt for en toårig, og jeg føler også, vi er gode nok til at håndtere frustrationer i hverdagen på en stille og rolig måde.

Han er på den måde en dreng, hvor jeg tænker, sammenlignet med andre på samme alder, at 'det kunne være meget værre'. :) Han er meget godt med sprogligt. Det kommenterer pædagogerne også på. Han sætter sætninger sammen af 4-5 ord og øver sig i nutid, datid, flertal etc. Han har rigtig mange ord. Men derfor er han stadig kun 2 og kan kun forstå det, som en 2-årig kan, føler jeg.

Men altså, måske er hans hjerne bare helt fyldt op om natten og har svært ved at finde ro?

Han kommer i seng kl lidt over 19 og sover inden 20, er ikke specielt svær at putte.
Han står op kl 6.30.
Han sover lur fra 12-14.

Hvad tænker du der er på færde og hvad kan vi gøre ved nattespetaklerne?

Med venlig hilsen
Mor til H

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Trodsalderen - knap 2.5 år

Hej Helen. Vi har en datter på 2 år og 4 mdr. Der er fuld fart på hende. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.

Kære Helen. Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling. Hun er lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Tilknytning mor og far

Hej Helen Lige en tanke som efterhånden fylder meget. Vi har snart en...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce