Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med at smide bleen


13. oktober 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen

Hej Helen,

Det er længe siden jeg sidst har haft brug for dine råd og tanker, så først lige en kort opdatering på mit barn.

Min yngste er nu 2,5 år, han er rigtig godt med udviklingsmæssigt, han taler, leger, spiser og sover godt.

I juleferien smed hans storebror bleen og det har været en meget interessant proces for ham og i den efterfølgende periode gik han ofte på toilettet (med ble på). Derfor valgte vi i sommerferien at prøve at tage bleen af ham, det gik rigtig godt og efter tre ugers sommerferie havde han meget få uheld. Han nåede at smide bleen både til lur og nat i denne korte periode (udelukkende fordi hans bleer var tørre når han stod op).

Da han kommer tilbage til vuggestuen skal han starte op uden sin storebror (for første gang går de i hvert sit hus) og det blev han tydeligt påvirket af. Derfor havde han en stor stigning antal af uheld.
Vi har snakket med vuggestuen her om og set tiden an. Efter to-tre uger uden storebror i vuggestuen, var han igen glad for at blive afleveret og havde fundet nogle nye legekammerater. Endda også en der var i proces med at blive renlig.

Nu er det knap 10 uger siden han startede op efter sommerferien, og jeg synes det er helt okay at han har haft en stigning i uheld i forbindelse med hans helt nye hverdag. Udfordringen er at vi endnu ikke har set et fald i antal uheld - næsten nærmere en stigning.

Han har nu 2-4 uheld i vuggestuen og 0-2 uheld hjemme (ofte et af dem om natten - og her skal det siges at vi selv kan gøre en indsats, det har ikke tidligere været nødvendigt at have ham oppe om natten og tisse, men han sover 19-6-30, så det er jo fair nok hvis han har behov for at tisse en gang om natten i en periode).

Vuggestuen har nu italesat at de gerne vil have at han får bleen på igen. Jeg blev rigtig ked af det da jeg fik beskeden, da jeg selv synes det er et nederlag for ham. Han har været så stolt over at han ikke gik med ble og har sagt ofte at han var blevet en stor dreng.

De ...


Annonce

... fortæller de ser han bliver meget ked af det når han har uheld, at han gør sig selv mere lille/baby - deres reaktion kommer fordi han ikke selv vil hjælpe med at tage tøj på og derfor bekymre det dem om det "spreder sig" og kommer til at gå ud over hans selvværd.

Vuggestuen nævner også at det kan være muligt at snakke med lægen om det da der jo også kan være nogle psykologiske ting der gør det svært (de nævner det ikke som en konkret ting, mere pædagogen "tømte" bare hovedet for ideer, da hun godt kunne mærke jeg ikke var begejstret for at give ham ble på.)

Det er virkelig en frygtelig besked at få som mor - og det gør ondt at skrive.
Jeg har sagt jeg er nød til at snakke med min mand inden jeg svarer - jeg ville også gerne have snakket med hans sundhedsplejerske, men hun er selvfølgelig på ferie.

Nu ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre. Som jeg ser det er der nogle forskellige løsninger:

1: Følge vuggestuens anbefaling. De anbefaler en Up-and-Go ble så han kan fortsætte med at få på toilet, men på den måde ikke har nogen uheld

2: Delvist følge vuggestuen, give ham ble på i vuggestuen men ikke der hjemme

3: Bleen på når han er udenfor. Jeg tænker det bliver endnu mere svært at mærke når man er ude og der er koldt.

4: Vi har mulighed for at give ham en uge hjemme med os, hvor der kan være ekstra ro og tid til at øve. Vi ville i såfald starte med at give ham 2-3hyggedage uden tøj på, da det er der hvor han er bedst til at nå på toilettet.

For efterfølgende at øve at have bukser på, øve at lege ude i haven og nå ind på toilettet. Til sidst give ham nogle korte opstartsdage i ugen efter, så han måske kan få nogle flere succesfyldte dage.

Jeg bekymre mig for om han falder tilbage i samme rytme som han er i nu, når han kommer tilbage. Jeg ville blive frygtelig ked af det, hvis han føler han fejler igen når han kommer tilbage.

5: Belønning ved hjælp af klistermærker

Jeg håber du vil give mig dine tanker, store som små.

Med venlig hilsen
K

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Trodsalderen - knap 2.5 år

Hej Helen. Vi har en datter på 2 år og 4 mdr. Der er fuld fart på hende. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.

Kære Helen. Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling. Hun er lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Tilknytning mor og far

Hej Helen Lige en tanke som efterhånden fylder meget. Vi har snart en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce